آموزش مهارت های هفتگانه
نوشته شده توسط : زپو

 آموزش مهارت های هفتگانه


ICDL چيست؟

گواهينامه بين المللي ICDL چيست؟ICDL( International Computer Driving Licence)1
يک گواهينامه بين المللي است که توانايي دارندگان اين گواهي نامه را در مهارتهاي کامپيوتري ، تاييد مي کند.

گواهينامه کاربري کامپيوتر در اروپا
گواهينامه کاربري کامپيوتر در اروپا ( ECDL )، گواهي بين المللي مهارتهاي کامپيوتر است که در ٦٠ کشور گسترش يافته است. اين گواهينامه براي کشورهاي خارج از اروپا، گواهينامه بين المللي کاربري کامپيوتر ( ICDL ) ناميده مي شود.

 

اهداف دوره ICDL چیست؟
اهداف اين گواهينامه عبارتند از:
١- ارتقای سطح توانایی های در IT
٢- ارتقاي سطح کارايي در شرکتها
٣- ايجاد توانايي در کارفرمايان براي سرمايه گذاري موثر در IT
٤- تضمين استفاده بهينه از حداکثر مهارت و توانايي کارمندان در محيط کار

 


تاریخچه ICDL چیست؟
در سال1995 ، انجمن جوامع حرفهاي انفورماتيك اروپا (CEPIS) يك گروه ويژه تحت حمايت مالي اتحاديه اروپا ايجاد كرد كه هدف آن، دستيابي به روشي براي ارتقاي سطح مهارتهاي IT در سراسر اروپا بود. اين گروه ويژه در سال 95 و اوايل96 ، آزمونهاي آزمايشي، برگزار كردند تا اينكه سرانجام در آگوست سال1996 ، گواهينامه اروپايي راهبري كامپيوتر (ECDL) در سوئد ارائه و به تدريج در سراسر اروپا و سپس در سطح بينالمللي مطرح شد. برنامه ECDL/ICDL توسط بنياد ECDL-F ECDL در سطح جهاني اداره ميشود. اين بنياد كه در سال 1997 تاسيس شد، سازماني غيرانتفاعي است كه وظيفه آن بهبود، گسترش و تصديق مهارتهاي كامپيوتري و دانش IT است. در حال حاضر ICDL به مدرك استانداردي تبديل شده كه در كشورهاي غيراروپايي كاربرد دارد و برنامه درسي آن مشابه دروس ECDL است. بنياد گواهينامه اروپايي راهبري كامپيوتر، برنامه درسي را تعيين كرده و آن را دائما به روز رساني ميكند تا اطمينان حاصل شود كه دروس آن با دنياي كار و پيشرفتهاي انجام شده در زمينه فناوري، هماهنگ است. ميزان پذيرش ICDL در كشورها، به طور روز افزوني در حال رشد است و در حال حاضر بسياري از افراد و شركتها، اين گواهينامه را معياري براي سنجش مهارتهاي كامپيوتري ميدانند. سازمانهاي حمايت كننده از ICDL ، در بخش وسيعي از صنعت و دانشگاه فعاليت ميكنند. علاوه بر آن، اين گواهينامه مورد حمايت اتحاديه اروپاست كه استانداردها و سطح كيفيت را در سراسر اروپا تضمين مي كند.

نحوه اخذ مدرک ICDL چیست؟
ICDL به هفت مهارت تقسيم شده است و متقاضي براي به دست آوردن مدرك ICDL بايد در امتحانات اين هفت مهارت قبول شود. هر فردي بدون توجه به سن، جنس، تحصيلات، تجربه يا پيش زمينه مي تواند در اين آزمونها شركت كند. ثبت نام براي ICDL از طريق مراكز مجاز برگزاري آزمون آموزشگاه كامپيوتر پايا صورت مي گيرد. براي كسب گواهينامهICDL ، ميتوان همه مهارتها را به يكباره و يا با فاصله زماني امتحان داد. وقتي فرد، تمام آزمونها را با موفقيت پشت سر گذاشت، مدرك ICDL را دريافت خواهد كرد



ضرورت های یادگیری دوره ICDL چیست؟
ICDL -قابليت كامپيوتري كارمندان را تضمين ميكند.
ICDL -براي كارمندان، مهارتهاي كامپيوتري قابل ملاحظه اي ايجاد مي كند.
ICDL -سطوح توانايي IT را در يك سازمان تضمين ميكند.
ICDL -هزينه هاي پشتيباني IT را كاهش مي دهد.
ICDL -از وقت تلف شده ناشي از فقدان دانش و روشهاي كاري غير موثر IT ميكاهد. دوره هاي آموزشي زيادي وجود دارد كه انتخاب را براي كارفرمايان و كارمندان مشكل كرده است.
ICDL -تعريفي استاندارد و مقياسي دقيق براي مهارتهاي كامپيوتري بوده كه در سطح بين المللي مورد تاييد است. همچنين اين گواهينامه بين نيازهاي كارفرمايان و مهارتهاي كارمندان تعادل ايجاد مي كند.
ICDL هم اكنون معتبرترين مدرك كامپيوتري در سطح جهان است كه اين مقبوليت، مرهون ارتباط آن با تمام افراد و پشتيباني و كنترل سازمانهاي حامي آن است. در ايران نيز آموزشگاه كامپيوتر پايا به عنوان مركز مجاز برگزاري آزمون برگزيده شده است. اين موسسه، علاوه بر برگزاري امتحان، دورههاي آموزشي و آمادگي آزمون را نيز برگزار ميكند.

 

نتایج یادگیری دوره ICDL به زبان ساده چیست؟
آشنايی‌بامبانی و مفاهيم فناوری اطلاعات و تسلط در استفاده از كامپيوتر و مديريت منابع ويندوز
آشنايی با نحوه ارتباط با دنيای اينترنت، گشت و گذار، جستجو، ايميل و چت
تسلط در تايپ و طراحي انواع متون شخصی، اداری و غيره
آشنايی با تجزيه و تحليل امور اداری، مديريتی، حسابداری، تجاری، فروش و ارائه گزارشات گوناگونی
تسلط در ساخت پروژه های نمايشی جهت سخرانی ها، سمينارها، تبليغات و اطلاع رسانی
توانايی ذخيره و بازيابی اطلاعات، گزارشات، پرس و جو

آموزش مهارتهای هفتگانه ICDL و دوره های پیشرفته Microsoft office
طبق سیلابس بنیاد ICDL

مفاهیم پایه فناوری اطلاعات concepts of Information Technology : مهارت اول-مبانی

در اين مهارت داوطلب لازم است كه ساختمان فيزيكي كامپيوتر شخصي را بشناسد و مفاهيم پايه فناوري اطلاعات ازجمله : ذخيره كردن داده‌ها، حافظه ، كاربردهاي نرم‌افزاري مبتني بر كامپيوتر در جامعه، كاربرد شبكه‌هاي اطلاعاتي در پردازش و توزيع اطلاعات را بداند . داوطلب همچنين بايد درك كند كه چرا و چگونه سيستمهاي مبتني بر فناوري اطلاعات در هر سازمان و شركتي برپا شده است. علاوه بر اين لازم است داوطلب به امنيت اطلاعات و موضوعات حقوقي و قانوني مرتبط با كامپيوتر نيز توجه كافي داشته باشد.

استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایلها Using the computer and managing files : مهارت دوم – ويندوز
در اين مرحله داوطلب لازم است نشان دهد دانش و صلاحيت لازم براي استفاده از عملكرد پايه كامپيوتر شخصي و سيستم عاملش را داراست، وي همچنين بايد قادر باشد بطور موثر با محيط روميزي(Desktop) سيستم عامل كار كند. او همچنين بايد قادر باشد كه فايلها و فهرستها و زيرفهرستها را مديريت و سازماندهي نمايد و بداند چگونه آنها را كپي كند، انتقال دهد و حذف نمايد. داوطلب همچنين بايد قادر باشد با شماهاي روميزي (Icon) به خوبي كار كرده و پنجره‌ها را اداره نمايد. علاوه بر اينها وي بايد بتواند از ابزارهاي جستجو، ويرايش و مديريت چاپ كه همراه سيستم عامل است به خوبي استفاده نمايد.

مهارت سوم-اینترنت:Information and communication اطلاعات وارتباطات
اين مهارت به دو بخش تقسيم مي‌شود:
در بخش اول (اطلاعات) داوطلب لازم است توانايي انجام امور پايه جستجو در وب را با استفاده از نرم‌افزارهاي كاربردي و موتورهاي جستجوي رايج داشته باشد. همچنين بايد بتواند نتايج جستجو را بررسي نموده و صفحات موردنظر خود را نشان كند و گزارشات جستجو و صفحات وب را چاپ نمايد.
در بخش دوم (ارتباطات) داوطلب بايد قادر باشد از نرم‌افزارهاي پست الكترونيك براي ارسال و دريافت پيام، الحاق كردن يك فايل به پيام، سازماندهي و مديريت پيامها در فهرست و زيرفهرستها استفاده نمايد

مهارت چهارم-Word: Word processing استفاده از واژه پرداز ورد
در اين مهارت داوطلب لازم است نشان دهد توانايي استفاده از كاربردهاي واژه‌پردازها در كامپيوتر شخصي را داراست، او بايد درك توانايي انجام دستورات پايه مرتبط با ايجاد، شكل‌دادن و اتمام يك متن در واژه‌پرداز را داشته باشد. همچنين داوطلب بايد نشان دهد صلاحيت لازم براي استفاده از قابليتهاي پيشرفته‌تر واژه پردازها مانند ايجاد جداول استاندارد، استفاده از عكس و تصوير در يك متن، آوردن و انتقال يك شي در متن و استفاده از ابزارهاي ايجاد و تركيب پست الكترونيك را داراست.

مهارت پنجم – استفاده از صفحه گسترده هاSpreadsheets :Excel
در اين مهارت لازم است داوطلب مفاهيم پايه صفحه‌گسترده‌ها را فهميده و نشان دهد توانايي استفاده از كاربردهاي صفحه گسترده در كامپيوتر شخصي را داراست. او بايد دانش و توان انجام دستورات پايه مرتبط با توسعه، شكل‌دادن و استفاده از يك صفحه گسترده را دارا باشد. همچنين بايد بتواند اعمال رياضي و منطقي استاندارد را با استفاده از فرمولها و توابع پايه انجام دهد. داوطلب همچنين بايد نشان دهد صلاحيت لازم را براي استفاده از قابليتهاي پيشرفته‌تر صفحه‌گسترده‌ها مانند آوردن و اتصال يك شي و ايجاد نمودارها داراست.

مهارت ششم- Presentations:PowerPointاستفاده از ارائه مطالب

در اين مهارت لازم است داوطلب، شايستگي خود را در استفاده از ابزارهاي ارائه مطالب در كامپيوتر شخصي نشان دهد. او بايد قادر باشد وظايفي همچون ايجاد، شكل دادن و آماده كردن مطالب براي ارائه و نمايش را انجام دهد. وي همچنين بايد توانايي ايجاد ارائه‌هاي متفاوت متناسب با مخاطبان و موقعيتهاي مختلف را دارا بوده و بتواند اعمال پايه براي كار با گرافيك و نمودارها و استفاده از انواع موثر نمايش اسلايد را انجام دهد.

مهارت هفتم- Databases :Accessاستفاده از بانکهای اطلاعاتی
در اين مهارت لازم است داوطلب مفاهيم پايه بانكهاي اطلاعاتي را فهميده و نشان دهد توانايي استفاده از بانكهاي اطلاعاتي در كامپيوتر شخصي را داراست. اين مهارت به دو بخش تقسيم مي‌شود اولين بخش، مهارت و توانايي داوطلب در طراحي يك بانك اطلاعات ساده با استفاده از بسته‌هاي نرم‌افزاري استاندارد است و دومين بخش، توانايي او را براي بازيابي اطلاعات از يك بانك اطلاعات ايجاد شده (با استفاده از ابزارهاي موجود درخواست و جستجو ، انتخاب و مرتب‌سازي) ارزيابي مي‌كند. همچنين داوطلب بايد قادر به ايجاد و اصلاح گزارشها باشد.




موفق باشید


خرید و دانلود  آموزش مهارت های هفتگانه






:: برچسب‌ها: دانلود , کتاب , ICDL , icdl , دانلود کتاب ,
:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 شهريور 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: